sobota 10. května 2014

Zdravé vaření...

Pořád mě to drží...přemýšlím často o surovinách a potravinách...vyhledávám, ale i vymýšlím různé zdravé recepty, které by chutnaly i rodině. Snažím se pěstovat zeleninu...už roste druhá várka ředkviček a špenátu. Teď na jaře využívám i planých rostlin...kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, bršlice, popenec a jiné jsou součástí mého jídelníčku.
Neznamená to, že bych si s chutí nedala dobrou svíčkovou nebo řízek...jen už se tato jídla na mém talíři objevují jen občas...na rozdíl od zbytku rodiny...ale jim zase občas předkládám moje jídla a pokaždé se setkávám s pozitivním ohlasem.
Zvykli si už na celozrnnou mouku v moučnících, na domácí tvaroh, i na některé náhražky masa (uzený tempeh jednoznačně vede).

Pár fotek...

Avokádová pomazánka

Jarní nádivka

Ředkvičkový salát s naklíčenou pšenicí

Dýňovo-mrkvový krém s kokosovým mlékem

Krémová ředkvičková polévka

Tempeh na cibuli, zeleninová omáčka, šťouchané brambory s cibulí

Těstoviny se špenátem a smetanou, sójové nugetky se sýrem

Závin se špenátem a sýrem

Celozrnná citronová bábovka

Broskvový koláč

Mandlové mléko

Recepty  jsou tady: https://www.facebook.com/pages/Kuchyn%C4%9B-a-zahrada/483148648426673

Přeji hezké jarní dny...:)


3 komentáře:

  1. Pane jo... dobroty pro labužníky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. U vas by me chutnalo , tolik dobrutek.

    OdpovědětVymazat
  3. Madlenko, u vás by mi asi chutnalo, Některá jídla dělám (avokádovou pomazánku, dýňovku, závin se špenátem), v něčem se ráda poučím.
    Hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat