Máta roste jak divá, takže první várka sirupu je na světě...
Recept: Použila jsem 2 druhy máty(mátu mojito a kadeřavou).
3 velké svazky máty překrájíme a proložíme 3 nakrájenými citrony. Zalijeme 1,75 litrem převařené vychladlé vody a necháme louhovat 24 hodin (zatížila jsem to talířkem). Druhý den přes sítko vymačkáme a přes plátýnko nebo kávové filtry přecedíme. Ve výluhu rozmícháme 1 kg cukru a 15 g kyseliny citronové. Rozlijeme do sklenic a uchováváme v chladu nebo sterilujeme.
O víkendu jsem (opět) zničila ponorný mixer...už vím, že nenamočené datle nemixovat...:)
mnamky mnam....matovy sirup je fajnučky osviežujúci :) nech vám chutí :), pa Zuzana
OdpovědětVymazatObdobí lektvarů začalo!! :o)
OdpovědětVymazatMátový sirup mám moc ráda :o))
Jarka
Mátový sirup mám moc ráda, jen letos musím dávat pozor, jsem na mátu asi trochu alergická, a to jí tak miluju :o)
OdpovědětVymazatA ten Pink frajer ať dobře slouží!
Pa, Helena