sobota 14. března 2015

VÝROBA SÝRŮ

Ráda se učím nové věci, hlavně v kuchyni. Proto mojí další výzvou byla výroba sýrů. Nějaké pokusy už jsem měla za sebou, tvaroh si vyrábím pravidelně už několik let, přírodní sýry typu farmář a jogurt občas také zkouším.
Ale chtěla jsem vyzkoušet pařené sýry - korbáče a parenicu a hlavně nějaký plísňový sýr.
Nakoupila jsem si kultury a hurá na to...

Recepty a postupy čerpám zde...http://www.syrar.cz/cz/

Jeden z nejjednodušších receptů je domácí jogurt z mléka naočkovaného živým jogurtem.



Výrobky z cca 6 litrů mléka...jogurt, 2 sýry typu farmář, 2 malé pareničky a několik korbáčů...ze zbylé syrovátky je v misce trochu ricotty.



Sýry farmáři ...naložené v bylinkách a koření.



Sýr farmář naložený v oleji s česnekem a kořením.



Z ricotty a smetany vyrobená panna cotta s ostružinovou omáčkou...neskutečná lahoda.



A zatím můj největší "majstrštych"...hermelíny.



Další level bude sýr typu gouda...




Žádné komentáře:

Okomentovat