Ale chtěla jsem vyzkoušet pařené sýry - korbáče a parenicu a hlavně nějaký plísňový sýr.
Nakoupila jsem si kultury a hurá na to...
Recepty a postupy čerpám zde...http://www.syrar.cz/cz/
Jeden z nejjednodušších receptů je domácí jogurt z mléka naočkovaného živým jogurtem.
Výrobky z cca 6 litrů mléka...jogurt, 2 sýry typu farmář, 2 malé pareničky a několik korbáčů...ze zbylé syrovátky je v misce trochu ricotty.
Sýry farmáři ...naložené v bylinkách a koření.
Sýr farmář naložený v oleji s česnekem a kořením.
Z ricotty a smetany vyrobená panna cotta s ostružinovou omáčkou...neskutečná lahoda.
A zatím můj největší "majstrštych"...hermelíny.
Další level bude sýr typu gouda...
Žádné komentáře:
Okomentovat