Když mě to ale přepadne, nepohrdnu ani obyčejnou čokoládou na vaření...:D
Jelikož se o prázdninách snažím jíst a žít zdravě a nechtěla jsem se této pochoutky zříct, udělala jsem si pravou domácí čokoládu z kakaového másla a dobrého kakaa, bez cukru ...
Je výtečná...zabalila jsem si ji po malých kouscích do mrazáku a když to na mě přijde, vím, kam jít...
Recept:
DOMÁCÍ ČOKOLÁDA - STUDENTSKÁ PEČEŤ
Suroviny: 40 g kakaového másla, 50 g kakaa, na špičku nože prášku ze stévie, vanilka z půlky vanilkového lusku, mandle, kandované ovoce (mohou být i oříšky, sušené ovoce, rozinky, atd...)
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo s kakaem a stévií, promícháme, odstavíme a přidáme vanilku. Na pečící papír rozložíme mandle a kandované ovoce a opatrně přelijeme čokoládovou hmotou. Necháme ztuhnout v mrazáku.
Hmm, mohla bych zkusit, stévii mám čerstvou:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Ja mám radšej mliečnu čokoládu, ale tento Tvoj recept vyskúšam. Manžel si oblíže aj prsty na nohách - miluje horkú čokoládu.
OdpovědětVymazatJana
Madlenko, musím říct, že se mi líbí jak tvoje čokoláda, tak i ta snídaňová kaše, mňam.
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena