pondělí 1. července 2013

RANNÍ KAŠE...

...1000krát jinak...

Stala jsem se milovnicí ranních kaší. Kaše je výborná k snídani, zasytí a poskytne energii na celé dopoledne.
Základem jsou většinou obilné vločky nebo obiloviny povařené ve vodě se špetkou soli. Teprve v závěru přidávám trochu mléka nebo smetany - rostlinné či živočišné.
Občas do kaše zamíchám kakao nebo semínka, někdy med či burákové máslo.
Na talíři doplňuji ovocem, semínky, ořechy, čokoládou...fantazii se meze nekladou.
Zkoušela jsem i kaši na slano - se zeleninou čerstvou, dušenou a dokonce i kvašenou (to už je pro otrlé, ale mně to chutná).





2 komentáře:

  1. Vypadají dobře, obdivuji, že se ti chtějí po ránu vařit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na ty kaše narazila nedávno, chrochtám si u nich blahem, ale děti nějak stávkují a vyžadují krupičnou klasiku, hlaďounkou, jemňounkou...

    Dost inspirace i tu, kdyby došly nápady (což se zas tak nebojím, pamatuju si na to vyvařování, co tu probíhalo za "starých časů"):
    http://julia-and-tuna-fish.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat